1 Comment

K-dramas

Most of my friends know that I’m quite an avid fan of Korean drama. Sebenernya suka juga sama J-dorama, tapi karena belum nemu situs seperti dramabeans yang terdepan dalam menginformasikan K-drama jadi suka ga update tentang dorama terbaru. Ada sih sebenernya kayak Koala’s Playground, tapi di situ campuran semua drama, dari mulai C, J, dan K. Niatnya mau bikin postingan tentang best dramas (J & K) I’ve watched, tapi itu perlu riset (dan inget-inget) yang mendalam, jadi sekarang ini tentang drama-drama yang sedang gw tonton aja dulu. 

Airing

Ini untuk drama-drama yang sedang tayang. Sekarang sih cuma 3 judul yang lagi gw tonton.

  • Prime Minister & I

Kwon Yul, a South Korea’s youngest Prime Minister who is 100% capable in his work but 0% capable in parenting, he struggles in raising his 3 kids alone. Nam Da Jung, a young reporter who full of enthusiasm but always ends up missing big scoops. She accidentally gets into a scandal with Prime Minister and to keep his position, they get married. She enters his house and becomes a young affectionate mother to his kids like a Christmas present and that’s when the love story begins. (DramaWiki)

Drama tentang kawin kontrak seperti Full House. Apakah mereka akan jatuh cinta? Atau bakal “patuh” terhadap kontraknya (yang jarang terjadi)? It’s a light drama and pretty easy to watch. Sayang kenapa Yoon Si-yoon (the second lead) mukanya harus ditekuk terus sepanjang drama, padahal lebih enak liat dia senyum terus kayak di Flower Boy Next Door. Dan walaupun ada beda umur 20 tahun antara Yoona dan Lee Bum-soo, tapi chemistry-nya dapet dan gw ga ngerasa keberatan dengan age gap mereka. Drama ini bikin gw suka sama Yoona lagi, pas dulu pertama tau SNSD paling demen sama Yoona, terus ngerasa dia overrated dan membosankan (this is just my sotoy opinion because obviously I don’t know her IRL). I think this kind of character is her forte. Not sappy, not too much aegyo (overly cute).

  • You From Another Stars

aka You Who Came From the Stars aka You Came From the Stars aka My Lover From The Stars aka My Love From Another Star aka Can’t They Make a Better Title aka 400 Year Old Alien.

Do Min Joon is an alien who came to earth in 1609 and lands in the Joseon era, then lives through the next four hundred years to the present day where he works as university professor and falls in love with a haughty top hallyu actress, Chun Song Yi. (DramaWiki)

Si cowok (Kim Soo-hyun) adalah alien yang udah 400 tahun tinggal di Bumi, ceweknya (Jun Ji-hyun) adalah artis top Korea. Selama di bumi hidup si cowok relatif tenang sampe dia ketemu si cewek. This drama is super easy on the eyes (thanks to the beautiful casts) but also hilarious and just hit the right spot for me. Kim Soo-hyun agak sedikit kaku untuk memainkan karakter yang kaku (nah bingung gak lo? :D) tapi gak ganggu sih, I only think he could do better. Jun Ji-hyun is the heart of this show, she shows us all the layers of Song-yi from the brainless and bitchy top star to a lonely and pained normal girl (okay, almost normal).

Tentu aja ada karakter-karakter ganggu yang bikin lo pengen ngirim mereka ke luar bumi, kayak nyokapnya si Song-yi yang gw ga tau ada harapan ga buat dia buat jadi lebih baik. Nyokap rivalnya Song-yi juga ngeselin sih, tapi ya dia kan nyokapnya pemeran antagonis, jadi bisa dimaklumi.

  • I Need Romance 3

A drama focuses on the lives of employees at a home shopping company and revolves around the competition, friendship and love between friends in their 20s and 30s. This drama will depict how working women in Korea live their lives at work and at home and how they mingle with friends and try to find love. (DramaWiki)

Main reason I’m watching this drama: Sung Joon

Second reason: Sung Joon

Third reason: Sung Joon

Another reason: I’ve only watched Kim So-yeon in All About Eve in which her character was the “evil” one (yang walaupun jahat tapi gw lebih suka dia daripada pemeran utamanya. Is it sick?) so I’m curious to see her in this rom-com as the heroine.

Noona romance, yay! Baru 2 episode sih, but I’m gonna watch this show no matter what will gonna happen in this show. I will bleed and cry and go makjang *ketok-ketok meja* with you, Sung Joon-ie!

Complete

Ini untuk drama yang udah selesai tayang tapi baru sempet gw tonton.

  • Master’s Sun

Joo Joong Won (So Ji Sub) is a cold and ambitious CEO, who measures all human relationships through money. Tae Gong Shil (Gong Hyo Jin) is a sensitive assistant, who suffers from insomnia, due to her ability to see ghosts after an accident. Joong Won will learn to trust Gong Shil and falls in love with her. (DramaWiki)

Alasan kenapa gw ga nonton pas drama ini tayang:

  1. Laptop gw rusak jadi ga bisa donlod dan update drama-drama terbaru waktu itu
  2. Berhubung ceritanya tentang orang yang bisa lihat hantu gw yang penakut ini jadi agak males nonton karena pasti banyak penampakannya (walaupun di drama ini hantunya CG banget sih, tapi kan tetep aja males ye..)
  3. Masih trauma sama scriptwriternya yang bikin naskah untuk Big (that mess, my poor Gong Yoo-oppa😦 )

Akhirnya setelah diyakinkan kalo drama ini bagus, tentang cewek (Gong Hyo-jin) yang bisa ngeliat setan tapi dia takut banget sama mereka dan tiap dia nyentuh si cowok (So Ji-sub) setan-setan itu bakal hilang , gw pun memberanikan diri buat nonton (iya, emang cemen gwnya). Selain itu gw penasaran mau liat So Ji-sub di rom-com (just like Kim So-yeon’s case). Untuk drama yang udah selesai tayang dan gw sangat enjoy nontonnya, gw nonton ini tergolong lama. Biasanya untuk 16 episode drama, gw bisa beres dalam satu minggu. Tapi yang ini perlu satu bulan. Kenapa? Karena gw cuma berani nonton di siang hari yang artinya cuma Sabtu-Minggu doang bisanya😀

Withheld

I’m on a break with these dramas.

  • Reply 1994

A drama about a group of college students who live in a boarding house located in Shinchon, run by Na Jung and her family, that houses students from all over the countryside who come to Seoul for college. It will cover the lives of college freshmen in 1994 as they learn to live in a big city and what the students will go through as they experience Seoul, the basketball tournament obsession, Seo Taiji and Kids, and other social issues that occurred in 1994. (DramaWiki)

Seperti pendahulunya Reply 1997, gw sebenernya sangat menikmati nonton drama ini. Tapi karena tiap episode durasinya bisa sampe 1,5 jam (dan ada 21 eps, bandingkan dengan Reply 1997 yang cuma 1/2 jam tiap eps. (16) kecuali dua eps. terakhir), dan itu bisa sangat melelahkan terutama dengan begitu banyak adegan filler yang lo gak peduli tujuannya untuk apa, jadi gw memutuskan untuk break dulu. Masih ada 6 episode lagi yang udah duduk manis di folder komputer gw menunggu untuk ditonton.

  • Miss Korea

A drama set in 1997, depicts a story of office men who try to make Oh Ji Young Miss Korea, in order to save their cosmetic company from bankruptcy. Oh Ji Young is elevator girl who was the most popular girl back in high school also the best looking girl in the neighborhood. (DramaWiki)

Baru nonton 2 episode dan memutuskan buat nunda nonton sampe selesai tayang (dan gw punya slot kosong di waktu-nonton-drama-korea-gw).

About Miss Use

Men Aficionado. Bukan Miss USA.

One comment on “K-dramas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: